ons team.

Opel Gebr. Vullings Oirschot

Autobedrijf Gebroeders Vullings Oirschot gaat op vertrouwde voet verder

Opel-dealer Gebroeders Vullings is een begrip in Oirschot en verre omgeving. De verslagenheid was dan ook groot toen het bedrijf na het failliet van Kroymans ten onder ging. Sinds november 2009 is Autobedrijf Gebroeders Vullings Oirschot weer volop in bedrijf. Mede aan de basis van deze herstart staat directielid Gerben van Beek: “Wij zijn nu zelfstandig en varen onze eigen koers.”

Herstart

Gerben van Beek was voorheen bedrijfsleider bij Vullings. Hij vindt het een grote uitdaging om Vullings, zoals het bedrijf in de volksmond heet, weer op de kaart te zetten. Hij spreekt liever van een herstart dan van een doorstart, want het bedrijf blijft dezelfde service en kwaliteit geven, waarmee het bekend geworden is. Ook is een gedeelte van het vroegere personeel weer actief in het bedrijf. Naast Gerben behoren financieel expert Christiaan van Asten uit Best en Mark Toonen Opel-dealer in Zeist tot de nieuwe eigenaren. Er is het voltallige team van Autobedrijf Gebroeders Vullings Oirschot alles aan gelegen om de goede naam die het bedrijf opgebouwd heeft, voort te zetten.


Vertrouwen

Een essentieel aspect van de herstart van het autobedrijf is het vertrouwen van een hechte klantenkring. “Dagelijks komen klanten even binnenlopen en maken zij een praatje met het personeel. Zij tonen waardering voor de manier waarop wij nu te werk gaan. Niet alleen de mensen hier in de showroom en aan de receptie zijn bekende gezichten. Ook in de werkplaats werken vijf kanjers van monteurs met veel enthousiasme. Een groot voordeel van het vertrouwde personeel is dat zij een geweldige ervaring hebben en weten waarover zij praten. Er is dan wel een nieuwe directie, maar voor de klant is er weinig veranderd.”

Opel Showroom Gebr. Vullings Oirschot

Nieuwe modellen

Was Opel vroeger wat behoudend als het op design aankwam, tegenwoordig hebben de modellen een nieuwe en frisse uitstraling. In de showroom van Vullings staan de laatste modellen ruim opgesteld. “Internet is natuurlijk heel belangrijk voor autokopers, maar niet qua aanschaf,” aldus Gerben. “Op Internet laten kopers zich vooral informeren over de modellen en de eigenschappen. Maar in de showroom is het de beleving die een grote rol speelt. Je moet een auto toch voelen en ruiken. Dat geldt voor zowel nieuwe auto’s als voor occasions. Opel is van oudsher een merk dat staat voor kwaliteit, en het heeft voor ieder reëel budget wel een auto. Belangrijk is dat Opel nu onderscheidende modellen maakt, ieder met een eigen herkenbare ‘Opellijn’. Het was voorheen een eenheidsworst, veel modellen leken op elkaar. Daar is Opel nu van afgestapt. Zo heeft de nieuwe Opel Meriva tegenover elkaar openslaande portieren, die het achterin in- en uitstappen vergemakkelijken. De Opel Agila is compact maar wel volwassen. Een vertrouwd Opelmodel is de Corsa, dit is een echte doorontwikkelde auto en deze bezit samen met de Astra veel nieuwe technieken. Voor de verwende zakelijke rijder is er nu de nieuwe Opel Insigna, met het zogeheten ‘Opel Eye’. Dit oog leest de verkeersborden en geeft de betekenis door aan de chauffeur. Bovendien kent deze auto een uitgebreid verlichtingsprogramma. Wanneer dit in de automatische positie staat, past het de verlichting aan, aan de omgeving. Bijvoorbeeld op donkere wegen groot licht, in verlichte straten dimlicht. Dit is een primeur voor Opel en klanten zijn hier heel enthousiast over.” Gerben praat met passie over de nieuwe Opelmodellen, hij kreeg dit automerk dan ook met de paplepel ingegeven. Zijn opa had een Opelgarage en hij werd boven de Opelgarage van zijn vader geboren.


Toekomst

De ligging van de showroom en werkplaats biedt veel voordelen. Zo is Vullings in de spitsuren ook nog goed te bereiken, zijn er volop parkeerplaatsen en heeft het bedrijf een centrale ligging. Uit de woorden van Gerben valt op te maken dat Autobedrijf Gebroeders Vullings Oirschot vol vertrouwen vooruit kijkt. Met aan het roer goede, ambitieuze mensen die vol energie en gedrevenheid de schouders eronder zetten. Autobedrijf Gebroeders Vullings Oirschot gaat gewoon op vertrouwde voet verder.